lauantai 30. heinäkuuta 2016

Gluteeniton mustikkapiirakka





 
 
200 g huoneenlämpöistä, suolaista voita 
1½ dl  sokeria     
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa   
1  kananmuna   
0,75 dl  maitoa / kermaa     
1 tl  leivinjauhetta    
1 tl  vaniljasokeria    
 
 
Mustikkatäyte: 

n 4 dl tuoreita mustikoita   
  hieman sokeria    
hieman (n. 1 rkl) perunajauhoja 
 
 

    Sekoita perunajauho mustikoihin. 
 
(Usein mustikoita metsästä kerätessäni napsin 
joukkoon myös metsämansikoita, villivadelmia jne, 
jolloin piirakasta tulee ihanan värikäs 
ja herkullinen!) 
 
Sekoita huoneenlämpöinen voi 
kulhossa sokerin kanssa.
    Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). 

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa;
se ripotellaan viimeiseksi piiraan päälle.

    Lisää varsinaiseen pohjataikinaan muna,
maito/kerma, leivinjauhe ja vaniljasokeri.  

Sekoita taikina tasaiseksi. 

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa. 
    Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan
ja kaada mustikat pohjan päälle. 
 
  Ripottele marjojen päälle 
alussa sivuun jätetty taikina. 
 
    Paista 200 asteessa n. 30 min. 
 

 ______________________

Samaa ohjetta voi käyttää 
eri marjoihin
omenoihin, luumuihin, 
päärynään, jne.
________________________
 

PS: 

Jos teet ohjeella omenamurupiiraan, 
muista käyttää omenanpaloissa myös kanelia


💗 

PS: jätä nyt joku viesti, onnistuiko...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mitä mietit